Blogi – lue uusin blogi

AJANKOHTAISTA PUHEENJOHTAJALTA

Yksi kausi on taas takana ja uutta odotellaan. Useampikin mökki on vaihtanut omistajaa ja elämä jatkuu. Syksyn harmaus, kosteus ja ruska-aika ovat iskeneet yhteisen alueemme ylle – aurinkoisena hetkenä tulee mieleenYves Montandin laulu kuolleista lehdistä…hetken lehdet nuo vielä hehkuu…

ja pian alkaa marraskuu.

Vuosikokous lähenee ja samoin ensi kauden toiminnan suuntaviivojen vahvistaminen – kuin myös hallituksen valinta tulevalle 2020 toimikaudelle. Ne ovat syyskokouksemme sääntömääräiset tehtävät.

Kuluneena kesänä olen muutamankin kerran miettinyt sitä, että ymmärtävätkö mökkiläisemme alueen hallintoa ja muutamien aktiivien työpanoksen merkitystä (en tarkoita tällä suinkaan itseäni).

Keväällä tulen laittamaan jakeluun muistilistan tietyistä ns. perusasioista, jotka ovat vakiintuneet alueemme toimintatavoiksi vuosikymmenten saatossa (ja käytännössä hyviksi havaittu). Jos siis jatkan puheenjohtajana.

On kuitenkin huomattava se tosiasia, että vanhojen mökkiläisaktiivien ikä nousee ja uutta polvea pitäisi saada mukaan toimintaan – lopulta ei ole sitä ”jokua” joka hoitaa homman ja tietää käytännöistä, sekä yhteyshenkilöistä. Tämä samainen ongelma on myös kaupungin muuttuneissa organisaatioissa, joiden kanssa asioimme.

Kulunut kesäkausi osoitti myös elämän katoavaisuuden – neljä mökkiläistä menehtyi kauden aikana (tähänastisen tiedon mukaan) ja he jättivät lähiympäristöönsä omanlaisensa ”tyhjiön” – vain yksi on joukosta poissa – yksi ainutlaatuinen elämä kunkin lähiympäristöstä.  Kenelle kellot soivat – sitähän emme koskaan etukäteen tiedä – lähenevä marraskuu ei suinkaan piristä mieltä tässä yhteydessä.

Mutta kuitenkin: eteen päin elävän mieli. Pian joulun jälkeen alkaa taas uuden kesäkauden odotus. Pidetään lippu korkealla ja ollaan kiitollisia ainutlaatuisesta kesänviettopaikastamme. Tehdään yhdessä taas 2020-kaudesta hyvä ja ikimuistoinen.

Syystunnelmissa

Tuula